Etnografski muzej Istre

Publikacije

ISTRAŽI, ZABILJEŽI, SAČUVAJ

isz

Na ovom linku moguće je preuzeti publikaciju “Istraži, zabilježi, sačuvaj…” Centra za nematerijalnu kulturu Istre. Riječ je o rezultatima istoimene radionice dokumentiranja nematerijalne kulture Istre provedene 2012. godine pri pulskom Sveučilištu Jurja Dobrile u Puli.

 

Download PDF

ODAKLE SMO/DI DOVE SIAMO (2013.)

NASLOVNICA_odakle_smoNa ovom linku možete preuzeti publikaciju i katalog izložbe Radionice istraživanja nematerijalne kulture „Odakle smo/Di dove siamo“ koju je CENKI proveo s učenicima Srednje škole Mate Blažine u Labinu i Gimnazije i strukovne škole Jurja Dobrile u Pazinu 2013. godine.

 

Download PDF

MARTIN BEZ ETIKETE 2014

omot_martin Preuzmite katalog izložbe koja se održala povodom manifestacije Martin bez etikete 2014. godine. U njoj možete vidjeti izložene predmete s opisima samih vlasnika i fotografije snimljene tijekom berbe grožđa u Vodnjanu. također, kao dio izložbe i ovog kataloga čini i odabir fotografija tematski vezanih za vinogradarstvo iz zbirke Alojza Orela.

 

Download PDF

ODAKLE SMO/DI DOVE SIAMO (2013. i 2014.)

naslovnicaTiskano izdanje koje objedinjuje rezultate dviju radionica istraživanja i dokumentiranja nematerijalne kulture održanih 2013. i 2014. godine sa srednjim školama u Labinu, Pazinu i Puli dostupno je i u digitalnoj verziji. Preuzmite publikaciju klikom na link koji se nalazi ispod fotografije naslovnice.

 

Download PDF